Scouts Essen-Centrum

Maandprogramma

Gegroet leden en ouders
Maart is alweer voorbij gevlogen. Het was weer een maand vol bubbels, handgel en nieuwe begrippen. Zo heeft de regering een nieuw monster geschapen genaamd de paaspauze. Een nieuwe lockdown is dus weer een feit. Gelukkig impliceert deze naam niet dat ook wij een lange pauze nemen. We geven er slechts 1 week de brui aan en dat op 4 april. Pasen blijft natuurlijk een dag vol familie- (en in dit geval gezins-) vreugde. Het is een dag om in gezinsverband eieren te zoeken en samen met je ouders naar de 104de Ronde van Vlaanderen te kijken. Neem dus de tijd om hier ten volle van te genieten. De week erna zijn we gewoon opnieuw terug.
Het was jammer genoeg ook, voor het tweede jaar op rij, geen azaleaverkoop. Ook dit jaar gaan de huiskamers niet zijn opgefleurd met een mauve, wit of fuchsia plantje. Een grote aderlating voor ons en een minder fleurig Essen tot gevolg. We hopen om u volgend jaar te kunnen overladen met deze kleurrijke flora en zo de lente op een fijne manier in te zetten.
Er is ook weer een wijziging in het verlopen van de activiteiten. Dit keer splitsen we de dag niet meer op in shiften van 10-1 en 2-5. We hebben na evaluatie van het huidige systeem besloten dat we perfect met z’n alle op hetzelfde moment op het terrein aanwezig kunnen zijn. Er zijn immers vaak takken op verplaatsing. Dit verandert er dus:
-Kapoenen: 2-5 Verzamelplaats: lokaal
-Welpen: 2-5 Verzamelplaats: achter oude pastorij
-JV’s: 2-5 Verzamelplaats: achter oude pastorij
-V’s: 2-5 Verzamelplaats: achter oude pastorij
-Jins: 2-5 Verzamelplaats: lokaal
Dit zal dus ingaan vanaf 11 april.
Als laatste boodschap willen wij nog even het mentaal welzijn van de leden in de picture zetten. Wij weten als geen ander hoe zwaar deze periode wel niet is. Een periode waar ons leven bijna enkel bestaat uit school en werk, waar weinig afleiding bestaat. Het is belangrijk om af en toe eens te polsen hoe het echt met jullie gaat. De scouts is niet enkel een plek waar je plezier maakt, maar waar je ook je hart kan luchten in deze moeilijke tijd. Spreek gerust een leider aan als je een praatje wil maken. We moeten hier samen door. Zij aan zij! ’t Zal (mentaal) welzijn!
Een hygiënische linker en een zalige Pasen
Mitchels, Ward en Jeroen

Scouts & gidsen